Livskriser

Føler du, at du ofte går lidt på kompromis med dig selv, dine grænser og dine behov – for at tilfredsstille andre? Har du på fornemmelsen, at der må være mere til livet, end du mærker i din hverdag? Føler du nærmest at du mister dig selv?

Du er ikke den eneste der har det sådan! De fleste mennesker oplever kriser på forskellige tidspunkter gennem livet – og tro mig – der er en vej igennem! Min erfaring er, at når vi vælger at arbejde bevidst med det der føles svært, så viser det sig ofte at være en katalysator til meget mere af det gode liv vi dybest set længes efter. I første omgang kan det være svært at finde hoved og hale i det hele, og det er bl.a det jeg kan hjælpe dig med.

 

Hvad kommer livskriser af?

En livskrise kan udløses af mange forskellige ting, og kan dermed have forskellige udtryk. Det spænder over en variation af langsomt voksende identitetskriser, lavt selvværd,  til mere akutte traumatiske kriser. Den udløsende faktor kan fx. være stress, udefinerbar længsel, skilsmisse, tab af et nær relation, sygdom, angst, mistet job eller en pludselig ulykke. Det kan også være fortrængte overgreb der dukker op midt i livet, eller en overvældende følelse af tomhed eller tristhed. De fleste finder ubevidst måder at overkomme de ubehagelige følelser på, indtil det heller ikke længere føles som en holdbar løsning. Det kan fx. være overspisning, lidt for meget alkohol, overdreven sport, sex, spil eller andet der distraherer sindet og dulmer lidt. Du kan læse om selvmedicinering og misbrug HER.

 

Terapiforløb

Jeg kan hjælpe dig med at skille tingene ad, finde overblik og lære at mærke hvad det vil sige, at være tro mod dig selv og dine ønsker og behov. Dybest inden i er der et sted hvor der ikke er spor tvivl om, hvad der føles allermest rigtigt, og hvad der virkelig er dig! Det er aldrig for sent at opøve nye måder at være i livet på. Det kræver blot at du rækker ud, og er villig til at gå på opdagelse i dig selv, og i nye måder at gøre ting på.


Når du vælger at gå ind i et terapiforløb, vil jeg hjælpe dig med at forholde dig til de forskellige ting der fylder for dig, i den rækkefølge der er mest relevant i dit liv. At være i en livskrise vil ofte berøre flere områder af livet, det kan have indflydelse på både arbejds- og privatliv, helbred, parforhold m.m. gennem terapi vil du få flere perspektiver, nye erkendelser, og dermed mulighed for at handle anderledes og mere i overensstemmelse med dig selv og dine dybeste værdier. Du vil blive i stand til at rumme flere facetter af dig selv med større selv-omsorg og dermed kan du forbedre dine relationer til andre mennesker.

Du er altid velkommen til at kontakte mig på mail eller tlf. hvis du har spørgsmål.